Home > Analys: Norska Storebrand i större bottenformation

Analys: Norska Storebrand i större bottenformation

Storebrand är en norsk finans-och försäkringskoncern. Koncernen består av ett holdingbolag med fyra verksamhetsområden som är organiserade i olika dotterbolag: livförsäkring, skadeförsäkring, bank och kapitalförvaltning. Företaget erbjuder även hälsoförsäkringar i Norge och Sverige under namnen Storebrand Helseforsikring  AS respektive DKV Hälsa. Detta bolag drivs som ett joint venture med ett av Europas största försäkringsbolag, DKV Deutsche Krankenversicherung AG. Storebrands historia går tillbaka ända till 1767. Bolaget har erbjudit tjänstepension sedan 1917, och är i dag en ledande aktör på den nordiska marknaden för långsiktigt sparande och försäkring. Företaget vänder sig till privatpersoner, företag, kommuner och offentliga verksamheter.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är stigande.

Aktiens har haft en god utveckling sedan lågpunkten i mitten av juni på 16.37 kr och stigit till som högst till 30.25 kr. Sedan september månad handlas aktien ovanför denna lågpunkt i ett snävt intervall mellan 25.20- 30.20 NOK. Inom detta intervall finns det goda möjligheter till kortsiktiga affärer i form av en försäljning i övre delen av intervallet och köp i undre delen av intervallet. I ett större perspektiv ser det ut som om en större bottenformation i form av en huvudskuldra formation är under bildande. Vänstra sidan av formationen tog åtta månader att bildas vilket indikerar att högra sidan kan vara klar någon gång i maj månad om formationen är symmetrisk tidsmässig. Ett utbrott från formationen ger ett prisobjektiv på ovansidan på 45 NOK.

Aktien handlas på Oslo börsen med symbol STB

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper om 31 NOK passeras under tilltagande omsättning. En stop loss läggs förslagsvis under 30 NOK. För den kortsiktige investeraren finns det möjlighet att köpa aktien runt 26 NOK med en målkurs på 30 NOK. En stop loss i detta fall läggs förslagsvis under 25 NOK.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto