Home > Analys: Norska Storebrand respekterar trendlinjestödet

Analys: Norska Storebrand respekterar trendlinjestödet

Storebrand är en norsk finans-och försäkringskoncern. Koncernen består av ett holdingbolag med fyra verksamhetsområden som är organiserade i olika dotterbolag: livförsäkring, skadeförsäkring, bank och kapitalförvaltning. Företaget erbjuder även hälsoförsäkringar i Norge och Sverige under namnen Storebrand Helseforsikring AS respektive DKV Hälsa. Detta bolag drivs som ett joint venture med ett av Europas största försäkringsbolag, DKV Deutsche Krankenversicherung AG.

Storebrands historia går tillbaka ända till 1767. Bolaget har erbjudit tjänstepension sedan 1917, och är i dag en ledande aktör på den nordiska marknaden för långsiktigt sparande och försäkring. Företaget vänder sig till privatpersoner, företag, kommuner och offentliga verksamheter.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde har de senaste veckorna planat ut från en tidigare nedåtgående lutning. Kan aktien stabilisera sig på de här nivåerna är en långsiktig trendförändring på väg att bekräftas i form av ett stigande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktiens lågpunkt under 17 kr infann sig i början av sommaren och aktien har sedan dess etablerat en stigande trend. Ett större motståndsområde runt 25.50 kr passerades kortsiktigt under augusti månad men aktien lyckades inte attrahera nya köpare för uppgången skulle få den start kraft som behövdes. Aktiens andra försök i början på september månad var mer lyckosamt. Aktien passerade motståndsområdet och uppvisade en kraft som varade under ett flertal dagar och tryckte upp kursen betydligt i jämförelse med första försöket. Det ser positivt ut på både kort och lång sikt.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning ett mindre köp kan göras runt 27.50 kr. Om aktien påbörjar en mindre rekyl ned mot trendlinje stödet runt 26.30kr uppstår ett mer fördelaktigt köpläge. En stop loss läggs förslagsvis på 25kr, sjunker aktien ned hit är det positiva scenariot rejält försvagat och aktien har inte agerat som förväntat.

STB Storebrand (dagsdiagram)
STB Storebrand (dagsdiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto