Home > Analys: Norska Telenor närmar sig stödnivå

Analys: Norska Telenor närmar sig stödnivå

Norska Telenor handlas i en starkt stigande trend sedan maj 2012. Aktien har de senaste dagarna inlett en mindre rekyl och börjar närma sig stöd vid kanalbotten i den stigande trendkanalen, vilket sannolikt utgör ett optimalt köpläge.

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2005 på 68,9 miljarder norska kronor och cirka 35 000 anställda. Telenor har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. I Sverige är det en av de stora telekomoperatörerna verksamt inom telefoni, genom Telenor Sverige AB och Glocalnet; bredband genom Bredbandsbolaget och Glocalnet och digital-tv genom Canal Digital. Telenor Sverige AB har sitt säte på Campus Gräsvik i Karlskrona.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidandande medelvärde är stigande.

Aktien har handlats i en stigande trend sedan maj 2012 och ligger för närvarande i en tydligt definierad trendkanal.  Aktien testade ett motstånd i form av kanaltaket två gånger i slutet av januari och detta har fungerat som begränsningslinje för vidare uppgångar.  Notera att de gånger aktien handlats signifikant över 200 dagars medelvärde så har aktien likt en magnet dragit sig tillbaka mot 200 dagars medelvärde. Detta hände I november 2011, mars, maj och sept 2012 och det är sannolikt att aktien återigen är på väg mot 200 dagars glidande medelvärde. Stöd finns vid kanalbotten runt vid 113 NOK och det är sannolikt ett bra köpläge då aktien haft en hälsosam rekyl och är närmare det långsiktiga glidande medelvärdet.

Telenor handlas på Norska börsen under symbol TEL.

Har man funderingar på att köpa aktien så kommer sannolikt ett fördelaktigt läge inom kort om aktien fortsätter sin nedgång till stödet vid 113 NOK. Vi rekommenderar ett köp runt 113 NOK med en stop loss förslagsvis under 110 NOK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto