Home > Analys: Norska Telenor sträckt på uppsidan

Analys: Norska Telenor sträckt på uppsidan

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2005 på 68,9 miljarder norska kronor och cirka 35 000 anställda.

Telenor har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. I Sverige är det en av de stora telekomoperatörerna verksamt inom telefoni, genom Telenor Sverige AB och Glocalnet; bredband genom Bredbandsbolaget och Glocalnet och digital-tv genom Canal Digital. Telenor Sverige AB har sitt säte på Campus Gräsvik i Karlskrona.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde har varit stigande sedan ett år tillbaka och aktien har handlats större delen av tiden över dess stigande 200 dagars medelvärde.

Notera att de gånger aktien handlats signifikant över 200 dagars medelvärde så har aktien likt en magnet dragit sig tillbaka mot 200 dagars medelvärde. Detta hände I november 2011, mars och maj 2012 och det är troligt att aktien även denna gång står inför en rekyl mot 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas för närvarande i övre delen av en stigande trendkanal vilket också är en indikation att aktien är i behov av en andhämtningspaus. I ett tekniskt perspektiv har ingen säljsignal utlösts då aktien producerat högre bottnar och toppar, men det ser definitivt ut som ett fördelaktigt läge att plocka hem lite vinster.

Har man funderat på att köpa så finns det anledning att vara återhållsam då det i nuläget inte finns en rimlig stop loss. Vår rekommendation blir således för eventuella innehav en god chans att plocka hem åtminstone en del av vinsten.

Analys Telenor
Telenor
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto