Home > Analys: Norska TGS-Nopec Geophysical Company vid kanaltaket

Analys: Norska TGS-Nopec Geophysical Company vid kanaltaket

Norska TGS-Nopec Geophysical Company attraktivt läge att plocka hem vinsten.

TGS-NOPEC Geophysical Company, kallad TGS, är en norsk geovetenskap data och programvaru tjänst företag. Företaget har sitt huvudkontor i Asker utanför Oslo, Norge utöver kontor i Bedford, Storbritannien, West Perth, Australien, Calgary, Kanada och Houston, USA.

Bolaget är noterat på Oslo Börs. TGS ger flera klienter geovetenskapliga data i olje och gas prospektering och produktionsbolag över hela världen. Förutom omfattande globala geofysiska och geologiska data, bibliotek som innehåller flera klienter seismiska data, magnetiska och allvar data, digitala väl loggar, data produktion och riktade undersökningar, erbjuder TGS även avancerad bearbetning och avbildning tjänster, produkter tolkning, permanent reservoar övervakning och data integrationslösningar.

Den långa trenden i form av 40 veckors är stigande.

Aktiens har gått starkt på börsen sedan botten på 27.10 kr i slutet av 2008. Efter den globala börskraschen 2008 femdubblades aktien utan några större hack på vägen. Den kraftiga uppgången i avsaknad på större rekyler är sannolikt till stor del beroende på att aktien var extremt nedpressad och handlades långt under aktiens jämviktsvärde. Aktien har därefter haft en mer naturlig uppgång där uppgångar åtföljts av faser med vinsthemtagningar.

Aktien har sedan drygt två år handlats i en stigande trendkanal där kanaltaket agerat som en begränsningsnivå för vidare uppgångar. När aktien tidigare stött i kanaltaket har rekylerna varit kraftiga, 45 % april 2010 och 38 % juli 2011. Aktien är nu åter vid kanaltaket och det finns god anledning att vara beredd på att aktien inom kort inleder en rekyl.

När rekylfasen inleds räknar vi med att aktien i första hand tar sig ned mot mitten av trendkanalen  på runt 165 kr, blir det en kraftigare rekyl på börsen som helhet så finns det möjlighet att aktien söker sig ned mot trendkanalsbotten vid 135 kr.

Vi rekommenderar att man utnyttjar den höga kursnivån till att sälja eventuella innehav.

TGS_NOPEC Geophysical Company (Veckodiagram)
TGS_NOPEC Geophysical Company (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto