Home > Analys: Norwegian Air Shuttle köpsignal idag..?

Analys: Norwegian Air Shuttle köpsignal idag..?

Norska Norwegian air shuttle steg kraftigt under gårdagen med betydande omsättningsökning

Norwegian Air Shuttle ASA, eller kort och gott Norwegian, är ett norskt lågprisflygbolag som driver både inrikes och utrikes flygtransport samt charterflygningar för Fritidsresor. Bolaget är Nordens största lågprisflygbolag och har cirka 45 procent av marknaden i Norge men bedriver också omfattande verksamhet i Sverige, Danmark och Finland. Norwegian har sin administrativa bas på Gardermoen, teknisk bas i Stavanger och operativ bas i Bergen, Stavanger, Trondheim, Oslo, Helsingfors, Stockholm och Köpenhamn. På Arlanda finns även kontoret för den svenska dotterdelen av bolaget. Norwegian flyger 238 rutter till 93 olika destinationer. Bolaget opererade i maj 2012 totalt 62 flygplan

 Den långa trenden i form av 40 veckors är stigande.

Aktiens lågpunkt vid 51 kr inträffade för 1 år sedan. En ny högre lägsta kurs ett par månader senare var startsignalen inför en kraftig uppgångsfas som dubblade kursen från botten noteringen.  I april månad i år inleddes en rekyl i aktien där den förlorade 30 % av dess värde och pendlingarna har sedan dess blivit betydligt mindre.

I ett större perspektiv ser det ut som en större bottenformation är mot sitt slutskede. De små pendlingarna i aktien de senaste månaderna är sannolikt en sista kraftansamling inför ett positivt utbrott. Om motståndet vid 116,50 -117 kr forceras under tilltagande omsättning utlöses en köpsignal och vi räknar med att aktien siktar in sig på nästa motstånd vid 130 kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning de närmaste dagarna och köper om den lyckas ta sig förbi motståndsområdet vid 116,50 -117kr.

Norweigan Air Shuttle (Veckodiagram)
Norweigan Air Shuttle (Veckodiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.