Home > Analys: Nvidia i intressant situation

Analys: Nvidia i intressant situation

För oss som jobbar med tidscykler i kombination med Elliotts våganalys är marknaden minst sagt spännande i dagsläget. Kommer vi mäkta med att hålla fanan högt mot åtminstone slutet av september eller avslutades cykeln från 2009 i augusti? Oavsett har de amerikanska marknaderna inte lyckats prestera några säljsignaler av någon större dignitet ännu. Ofta är det starka aktier som tidigare presterat som fortsätter leverera ända in i kaklet, en sådan aktie är Nvidia. Ny köpsignal på gång?

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

Nvidia är en aktie som ångat på i ett formidabelt tempo de senaste åren och trenden är minst sagt tydlig. Högre lågpunkter och högre toppar är melodin sedan lång tid tillbaka. Detta tillstånd är relativt tydligt även när man studerar tekniska indikatorer. Exempelvis tuggar 50 dagars och 200 dagars medelvärde på uppåt vilket bekräftar prisbilden.

I den nuvarande längre positiva cykeln fick vi en topp senast den 8 augusti. Toppen följdes av ett resolut fall i pris med en botten redan bara ett antal dagar efter toppen. Den botten håller fortfarande och är ur det korta perspektivet en viktig nivå.

Nvidia lyckades under ett antal dagar i augusti stänga ovanför den viktiga 169 dollar nivån, vilket skvallrar om att det är fullt möjligt att aktien vill ta sig vidare till nästa intressanta Gann-nivå på 197 dollar. 169 dollarnivån är med andra ord ett motstånd som behöver övervinnas igen för att ge oss signalen om att det kan vara värt ett försök att köpa Nvidia för högre priser den närmsta tiden.

Nvidia (dagsdiagram)
Nvidia (dagsdiagram)

Återgår vi till att studera våra medelvärden ser vi hur aktien nu vid två tillfällen, den 14 respektive den 21 augusti stämt av 50 dagars medelvärdet och lyckats hålla sig ovanför. Ett beteende som får betraktas som positivt.

Oscillatorerna fladdrar i dagsläget lite i ingemansland, men har en negativ struktur i det kortare perspektivet. Vad som idag är negativt kan dock snabbt vändas till något positivt, men då måste sannolikt aktien klara av en stängning ovan 169 dollar för att vända trenden på oscillatorerna.

Nvidia har rapporterat för det andra kvartalet så det riskmomentet är eliminerat. Vi vill dock ha en stängning ovanför 169 dollar för att trigga en positiv signal. Om så sker tar vi sikte på 197 dollar. En stopp placeras lämpligen vid botten på gårdagens stapel, dvs 161 dollar.

Nvidia – en överblick
Entré köp $169.00 Ticker NVDA
Målkurs $197.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $161.00 P/E (est 2018) 42.8
Senaste $164.69 Direkt avk. (est 2018) 0.4 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto