Home > Analys: Ny blankningsmöjlighet i Kindred Group.

Analys: Ny blankningsmöjlighet i Kindred Group.

Kindred Group har rekylerat upp den senaste veckan vilket skapar ett nytt blankningsläge mot 84kr.

Vi har tidigare haft en negativ inställning till aktien då den forcerat stödet vid 108kr från en dubbeltopp formation. Med facit i hand nådde aktien som lägst 83.90kr vilket därmed uppfyllde vår målkurs på nedsidan, se analys den 12 september.

Aktien har den senaste veckan visat en motrekyl på kursraset, vilket är en sund utveckling för att motarbeta det kortsiktiga översålda läget, utan att för den skull ändra den långsiktiga svagheten.

I nedgången de senaste veckorna forcerade aktien stödet runt 100kr vilket är en signifikant negativ utveckling då innebörden är att denna nivå återigen agerar som ett starkt motstånd. Aktien handlades därunder hela 2016 samt större delen av 2017.

Fortsätter den nuvarande upprekylen för ett återtest av 100kr underifrån uppstår ett mycket fördelaktigt blankningsläge mot i första hand tidigare botten. I detta scenario placeras förslagsvis en stoploss vid en veckostängning ovanför 105kr.

På nedsidan finns stöd runt 84kr följt av 74.50kr samt 65kr.

För närvarande har ett flertal aktier utlöst säljsignaler vilket i kombination med en svag omvärldsbörs ger stöd för fortsatt kursfall. Oktober brukar vara en svag börsmånad som ofta resulterar i en vändning men än så länge har inga tecken visats att så nu är fallet.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Kindred Group SDB
Entré sälj 98.40-100kr Ticker KIND SDB
Målkurs 84kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 105 P/E 12.6
Senaste 93.90kr Direkt avk. 6.7%

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KIND SDB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto