Home > Analys: Ny chans i ICA gruppen…

Analys: Ny chans i ICA gruppen…

ICA gruppen har visat positiva indikationer genom bildandet av en vändnings-candlestick vid kanalbotten i den stigande huvudtrenden. Närmaste motstånd ligger runt 309kr.

ICA gruppens stigande trend accelererade i slutet av 2014 vilket gjorde att aktien blev kortsiktigt överköpt då avståndet mot jämviktsvärdet, MA 40 veckor, hamnade på en sträckt nivå med en notering på + 26 % ovanför. Detta leder vanligtvis till en trend justering i form av en sidåtgående rörelse alternativt en rekylfas för att justera det underliggande sentimentet.

Aktien har under större delen av 2015 och 2016 uppvisat denna trendjustering… vilket skapar en stabil bas inför en ny uppgångsfas.

Vi har tidigare lagt fram stödet vid kanalbotten som en ingångsnivå för ett köp mot tidigare toppar. Detta stöd har det senaste två veckorna testats och avvisats genom bildandet av en vändningscandlestick på veckobasis, vilket rejält stärker ett uppgångs scenario. Då aktien fortfarande handlas på attraktiva nivåer ser vi fredagens ingångskurs som ett köpläge mot i första hand 307kr och på sikt möjligheten av ett test av tidigare toppnoteringar.

Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 267kr.

Skulle aktien trotsa ett uppgångsscenario genom att stänga under kanalbotten på veckobasis d.v.s. stänga under 273kr förväntas vidare test av stödet runt 260kr.

ICA Gruppen
Entré köp 279kr Ticker ICA
Målkurs 307kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 267kr P/E 14.1
Senaste 278.80kr Direkt avk. 3.6%

Aktien handlas vid det långsiktigt fallande MA 4 0veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto