Home > Analys: Ny köp chans i Haldex?

Analys: Ny köp chans i Haldex?

Stockholmsbörsen förväntas inleda med ett ras under måndagens handel vilket kan komma att skapa en andra chans för ett köp i Haldex, om aktien rekylerar ned mot 72kr.

Haldex aktien har gått mycket starkt på börsen de senaste åren från en lägsta notering på 5 kr till som högst 143 kr i april 2015.

Rekylen på drygt 62 % från toppen ser ut att ha fullbordats då aktien vänt uppåt efter att ha testat kanalgolvet i den långsiktigt stigande huvudtrenden och brutit sig loss från en mindre kraftansamlingsfas på ovansidan. Motståndet vid 72 kr, som omvandlats till ett stöd, har framgångsrikt avvisats på ovansidan genom bildandet av en hammer vändnings candlestick.

För närvarande handlas aktien mellan stödet vid 72 kr och motståndet vid 82kr.

Entré köp
72kr
Målkurs
93kr
Nödutgång
69kr

Stockholmsbörsen förväntas inleda med ett ras under måndagens handel vilket kan komma att skapa en andra chans för ett köp om aktien återigen tar sig ned mot stödet vid 72kr.Målkurs sätts konservativt till 93kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 69kr.

Skulle aktien visa mer svaghet än förväntat genom att etablera sig under 72 kr finns stöd vid 67.50 följt av 62.50 kr. På ovansidan finns motstånd vid 82 följt av 93kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HLDX.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto