Home > Analys: Ny köp chans i Lifco.

Analys: Ny köp chans i Lifco.

Lifco aktien har efter en positiv motreaktion vid kanalgolvet inlett en rekyl vilket skapar en andra chans för ett köp runt 180 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 175 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lifcokoncernen bedriver verksamhet inom sex affärs-områden och har internationellt marknadsledande positioner. Affärsområdena är Dentalprodukter, Maskiner och verktyg,
Sågverksutrustning, Kontraktstillverkning, Inredningar till servicefordon samt Miljöteknik.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 21 november och var en omedelbar succé då aktien steg med hela 32 % under dagen efter att ha övertecknats sju gånger. Aktien har därefter handlats i en starkt stigande trend och utlöst en rad köpsignaler i samband med utbrott från mindre konsolideringsfaser.

Efter en toppnotering på 239 kr i december har aktien rekylerat ned mot den naturliga vändningsnivån vid kanalgolvet där aktien uppvisat en positiv motreaktion. Den stigande huvudtrenden är således intakt och den nuvarande rekylen skapar en andra chans till ett köp framförallt om aktien fortsätter ned mot 180 kr nivån. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 175 kr. Målkurs sätts konservativt till 209 kr.

Skulle aktien signifikant bryta stödet runt 180 kr är detta ett tecken på svaghet som öppnar upp för vidare nedgång mot 170 följt av 150 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LIFCO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto