Home > Analys: Ny köpsignal i Ericsson B.

Analys: Ny köpsignal i Ericsson B.

Ericsson B forcerade under veckan motståndet runt 57kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 64kr. Aktien är köpvärd på rekyl i närheten av 57kr.  

Vi har tidigare haft en positiv inställning till Ericsson B då aktien handlas i en stabilt stigande trend och tydligt respekterar MA 40 som ett stöd vid rekylfas. I ett långsiktigt perspektiv har aktien bildat en högre botten jämfört med 2016 vilket ger långsiktigt positiva signaler när 65kr passeras på ovansidan.

Förra veckan utlöstes en ny stark köpsignal i samband med att aktien passerade 57kr under tilltagande omsättning. Aktien är på god väg att täcka igen gapet som bildades under juli månad och därefter har vi siktet inställt på tidigare toppar strax ovanför 64kr. Då den tekniska bilden är stark ser vi ett köpläge uppenbara sig på rekyl ned mot 57kr inför en förväntad uppgång mot 64kr i första hand.

Skulle däremot aktien visa svaghet genom att passera 55kr på nedsidan förväntas ett test av 52 följt av 50kr. Värt att notera att i jämförelse med Nokia är aktien relativt stark då Nokia än så länge misslyckats att notera en ny swing högsta och balanserar strax ovanför stödet vid 38.30kr.

Ericsson
Entré köp 57kr Ticker ERIC B
Målkurs 64kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 54kr P/E neg
Senaste 57.28kr Direkt avk. 1.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol ERIC B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto