Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i Ericsson B.

Analys: Ny köpsignal utlöst i Ericsson B.

Ericsson B har passerat motståndet vid 73kr vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 82 följt av 88kr.

Ericsson B har sedan mitten av 2016 handlats i ett bredare sidledes handelsintervall mellan 43.30 och 68kr. Under 2017 uppvisades en lägre botten och topp vilket utgjort slutfasen i en kraftansamlingsfas som lett till ett utbrott på ovansidan i maj 2018.

Aktien handlas nu inom en långsiktigt stigande huvudtrend, understödd av ett stigande jämviktsvärde i form av MA 40 veckor.

Under april månad steg aktien mycket kraftigt och under stor omsättnings ökning vilket bildade en bullish engulfing-candlestick på veckobasis. Detta indikerar på ett kraftfullt sätt att köpare hittat tillbaka till aktien, vilket är extra signifikant då aktien samlat kraft under tvår års tid från en större bottenformation.

Det tidigare motståndet vid 64kr testades framgångsrikt ovanifrån i mitten av juni vilket lett till en ny köpsignal genom passerandet av swing högsta runt 71.30kr för ett par veckor sedan.

Detta gör att vi har siktar in oss på vidare uppgång mot 82 följt av 88kr och ser aktien köpvärd på rekyl ned inom intervallet 73-75kr. Målkurs sätts konservativt till 84kr.

Ericsson B
Entré köp 73-75kr Ticker ERIC B
Målkurs 844kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 70kr P/E neg
Senaste 78.56kr Direkt avk. 1.3%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol ERIC B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto