Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i Evolution Gaming

Analys: Ny köpsignal utlöst i Evolution Gaming

Ny köpsignal har utlösts i Evolution Gaming B, vilket öppnar upp för ett test av all time highs och möjligheten till en trendande rörelse på ovansidan.

Evolution Gaming aktien har sedan börsintroduktionen för tre år sedan utvecklats mycket starkt med en dryg sju dubbling av kursen räknat till toppen i början av året. Under 2016 handlades aktien inom en snäv kraftansamlingsfas som ledde till ett kraftfullt utbrott på ovansidan under 2017 och en dryg dubblering av kursen.

Aktien har därefter uppvisat den andra kännbara rekylen sedan introduktionsdagen, men likt kursfallet i februari 2016 har aktien kommit tillbaka mycket kraftfullt vilket indikerar en stor underliggande styrka.

Volymanalysen bekräftar den tekniska styrkan genom att tydligt uppvisa ökat omsättning på uppgångsdagar jämfört med röda dagar. Aktien har dessutom noterat en högre swing topp samt botten vilket defintionsmässigt innebär en stigand trend. Vi har tidigare haft en positiv inställning när aktien passerade 548kr och rekommenderade ett köp på ett återtest ovanifrån.

Aktien har under veckan på nytt brutit sig loss på ovansidan vilket bekräftar den underliggande tekniskt positiva bilden. Och likt tidigare står aktien inför ett andra köpläge på rekyl, framförallt i närheten av 572kr som omvandlats till ett starkt stödområde.

Målkurs sätts konservativt till strax under allt time high med reservation till betydligt högre kurs om denna passeras på ovansidan. Detta fenomen uppvisades i G5 Entertainment som vi tidigare köprekommenderat se analys 24 april. Så länge som aktien stänger ovanför 572kr på veckobasis är förutsättningarna goda för vidare uppgång.

Evolution Gaming
Entré köp 572-586kr Ticker EVO
Målkurs 650kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 550kr P/E 32.5
Senaste 588kr Direkt avk. 1.5%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EVO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto