Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i Getinge.

Analys: Ny köpsignal utlöst i Getinge.

Getinge aktien befinner sig i en stigande huvudtrend efter ett positivt genombrott av MA 200 i början av året. Under fredagen forcerades taket i de senaste veckornas kraftansamlingsfas runt 224 kr vilket utlöst en ny köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Getinge aktien har tidigare haft det tufft på börsen då aktien de senaste åren lämnat en rad vinstvarningar med åtföljande kursfall. Aktien huvudtrend i form av MA 200 har varit fallande under större delen av 2014 men vände uppåt i början av 2015, vilket ökat oddsen att aktien har lämnat den svaga perioden bakom sig. OBV värdet som mäter omsättningen på uppgångsdagar jämfört med nedgångsdagar visade en positiv divergens redan under oktober 2014 då aktien visade en lägre lågpunkt samtidigt som OBV värdet handlades i en stigande trend.

Den positiva divergensen har lett till att aktien med kraft forcerade MA 200 på ovansidan i början av året och tydligt signalerade att minsta motståndets lag har vänt till stigande. Detta innebär att man i huvudsak bör leta efter köptillfällen.

Under fredagen forcerades intervallet 214 till 224 kr på ovansidan, där aktien kraftansamlat de senaste veckorna. Detta har utlöst en ny köpsignal och eventuell rekyl ned för ett återtest runt 224 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Nödutgången placeras förslagsvis under 217 kr. Målkurs sätts konservativt till 243 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är kraftigt stigande. Närmaste stöd finns runt 213 följt av 200 kr. Motstånd vid 224, 237 samt 243.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto