Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i Lundin Petroleum.

Analys: Ny köpsignal utlöst i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum signalerade under april månad att aktien gjort sig redo för en större uppgång i samband med en forcering av kanaltaket från 2011. Under veckan utlöstes en ny köpsignal genom att aktien forcerade motståndet vid 152 kr.

Lundin Petroleum har nyligen forcerat motståndet vid kanaltaket i den fallande trend där aktien handlats i sedan slutet av 2011. Detta är en positiv utveckling som de senaste veckorna förstärkts genom att aktien inlett en mindre kraftansamlingsfas en bra bit ovanför utbrottsnivån och över swing högsta som omvandlats till ett stöd.

De positiva förutsättningarna för uppgång bekräftades återigen i början av veckan genom att aktien utlöste en ny köpsignal i samband med en forcering av motståndet runt 152 kr. Detta öppnar upp för vidare uppgång mot 170 följt av 185 kr.

Analys sponsrad av Vontobel
Välkommen till Vontobels värld av strukturerade produkter.
 

BULL LUNDIN X3 VON

Entré köp
152kr
Målkurs
184kr
Nödutgång
144kr

Vi ser kortsiktigt svaghet ned för ett återtest av 152 kr, som omvandlats till ett stöd, som en idealisk ingångsnivå för ett köp mot 184 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 144 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att falla tillbaka under 145.50 kr följt av vidare nedgång genom stödet runt 140 kr finns det avgörande stödet i form av kanaltaket runt 135 kr som måste hålla för att inte sönderslå ett uppgångs scenario. Oddsen för detta scenario har med veckans köpsignal reducerats.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto