Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i SAAB.

Analys: Ny köpsignal utlöst i SAAB.

SAAB B aktien har efter en kortare tids kraftansamling efter ett utbrott från en huvudskuldra formation utlöst en ny köpsignal då aktien stängt ovanför motståndet vid 224 kr. Eventuell rekyl ned för ett återtest mot 224 kr som omvandlats till ett stöd, utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

SAAB aktien bildade i samband med en stororder från Brasilien i slutet av 2013 ett större gap, ett så kallat breakaway gap vilket indikerar en total omvärdering av bolaget och ledde till en rad uppjusterade riktkurser från ett flertal analyshus.

Aktien har därefter visat ett flertal tekniskt sett positiva tecken då aktien handlas i en tydligt stigande trend efter ett utbrott från en huvudskuldra formation. On balance volume indikatorn har efter en mindre dipp i mars åter tagit sig upp på ny högsta notering samtidigt som aktien under mars månad testat det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd runt 212 kr.

Det ser således mycket positivt ut för vidare uppgång speciellt då aktien inte har några naturliga vinsthemtagningsnivåer att navigera efter då aktien handlas på runt all time highs.

Vi har i analys den 15 februari rekommenderat ett köp på rekyl ned mot 212-213 kr, ett återtest av utbrottsnivån. Vi ser en liknande setup komma i spel om aktien tar sig ned mot 224-225 kr som omvandlats till ett stöd.

Nödutgången placeras förslagsvis under 217 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den teknisk sett positiva bilden. Målkursen sätts konservativt till prisobjektivet runt 262 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 224 kr. Då aktien handlas på all time highs finns inga naturliga motstånd att navigera efter.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto