Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i Loomis B!

Analys: Ny köpsignal utlöst i Loomis B!

Loomis B aktien utlöste under veckan en ny köpsignal i samband med en passering av 268kr på ovansidan. Den nuvarande rekylen är köpvärd framförallt om aktien tar sig ned mot 265kr.

Loomis B aktiens långsiktigt stigande huvudtrend från lågpunkten runt 80kr har de senaste året övergått inom ett bredare handelsintervall mellan 202kr och strax under 290kr på ovansidan. I början av mars månad testade aktien intervalltaket vilket resulterade i en kraftfull säljrespons som tagit aktien ned till intervallgolvet där en köpare kommit tillbaka med kraft. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är swing trading på ett par månaders sikt en lämplig strategi.

Stödet vid intervallgolvet bekräftades genom ett lyckosamt test ovanifrån i slutet av juni och aktien har därefter visat tydliga styrketecken genom på ett kraftfullt sätt bryta sig fri på ovansidan från mindre kraftansamlingsfaser.

Vi har i analys den 26 september haft en positiv inställning till aktien och rekommenderade ett köp runt 246kr. Målkusen på 285kr har än så länge inte uppnåtts men det är sannolikt endast en tidsfråga då aktien förra veckan utlöste en ny köpsignal genom att forcera tidigare högsta notering.

Den nuvarande rekylen skapar en andra chans för ett köp framförallt om aktien tar sig ned mot stödet vid 265kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 259kr. Målkurs sätts till tidigare nivå vid 285kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghetstecken d.v.s. aktien forcerar 259kr på nedsidan gäller det att vara uppmärksam på huruvida aktien stänger därunder. Ett snabbt test nedanför konsolideringsbotten följt av en återgång och en stängning därovan är ett vanligt förekommande fenomen.

Loomis
Entré köp 265kr Ticker LOOM B
Målkurs 285kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 259kr P/E 17.5
Senaste 268kr Direkt avk. 2.6%

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

Dagsdiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto