Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i SEB A.

Analys: Ny köpsignal utlöst i SEB A.

SEB A har utlöst en ny köpsignal i samband en forcering av den psykologiska 100kr nivån. Eventuell avstämning ovanifrån utgör ett köpläge mot 111kr.

Banksektorn är en av de starkaste sektorerna på Stockholmsbörsen och handlas endast ett par procent från all time highs. Inom denna sektor är Swedbank starkast följt av SHB.

Nordea och SEB är ungefär jämnstarka med runt 5 % kvar till tidigare toppnotering.

SEB A har efter ett falskt utbrott genom kanalgolvet under april månad visat styrketecken genom att under augusti forcera motståndet vid 81kr. Aktien har därefter handlats i en stigande trend där motståndet vid 94kr utmanats ett flertal gånger och till slut resulterat i ett positivt utbrott I början av december. Aktien har därefter kraftansamlat ovanför 94kr, som omvandlats till ett stöd, och forcerat den psykologiska 100kr nivån i början av februari vilket utlöst ännu en köpsignal.

Vi ser ett köpläge uppenbara sig om aktien testar 100kr ovanifrån, ett tidigare motstånd som omvandlats till ett stöd. I detta scenario förväntas en köprespons som bör leda till ett test av all time highs inom kort.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 97kr. Målkurs sätts till 110.50kr.

SEB
Entré köp 100kr Ticker SEB A
Målkurs 110.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 97kr P/E 21.3
Senaste 103.40kr Direkt avk. 5.3%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 100kr följt av vidare nedgång genom stödet vid 94kr är detta en indikation att toppen nåtts för denna gång.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigandejämviktsvärdet i form 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

Veckodiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto