Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i SEB A.

Analys: Ny köpsignal utlöst i SEB A.

SEB A har utlöst en ny köpsignal genom att passera motståndet vid 87kr… vilket öppnar upp för vidare uppgång och en avstämning av tidigare topp runt 107kr.

Banksektorn ligger tvåa på relativ styrka jämfört med OMX index baserat på de senaste två månaderna. Sedan mitten av juli är Banksektorn starkast vilket gör underliggande aktier intressanta köpkandidater.

SEB A har rekylerat mer än 61.8% av den tidigare uppgången vilket gör aktien ”billig” utifrån ett tekniskt perspektiv.I början av juni hittade aktien en botten vid 79.15kr, en bra bit ovanför tidigare botten vilket är en förutsättning för att ha en underliggande positiv inställning. För två veckor sedan steg aktien mycket kraftfullt under tilltagande omsättning och bildade en stor grön stapel med en stängning i närheten av veckohögsta, vilket tydligt markerar ett institutionellt deltagande i uppgången.

Aktien passerade med lätthet motståndet vid 87kr vilket därefter omvandlats till ett stöd och utgör en idealisk ingångsnivå för ett köp mot tidigare topp runt 107kr. Nödutgången placeras förslagvis vid en stängning på veckobasis under 84kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40 veckor, vilket kan innebära en tids sidåtgående rörelse för att låta MA 40 plana ut innan det tar fart på ovansidan.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto