Home > Analys: Ny köpsignal utlöst i SEB A.

Analys: Ny köpsignal utlöst i SEB A.

SEB A utlöste förra veckan en ny köpsignal i samband med en passering av motståndet runt 94kr. Närmaste hinder på ovansidan utgörs av den psykologiska 100kr nivån.

Banksektorn är en av de starkaste sektorerna på Stockholmsbörsen och handlas endast ett par procent från all time highs. Inom denna sektor är Swedbank starkast följt av SHB.

Nordea och SEB är ungefär jämnstarka med dryga 10 % kvar till tidigare toppnotering.

SEB A har efter ett falskt utbrott genom kanalgolvet under april månad visat styrketecken genom att under augusti forcera motståndet vid 81kr. Aktien har därefter handlats i en stigande trend där motståndet vid 94kr utmanats ett flertal gånger den senaste månaden. Förra veckan bröts detta motstånd med kraft vilket öppnar upp för vidare uppgång mot nästa avstämningsnivå i form av motstånd runt den psykologiska 100kr nivån följt av all time highs.

Vi ser ett köpläge uppenbara sig om aktien de kommande veckorna visar en rekyl för ett test av 94kr nivån ovanifrån som omvandlats till ett starkt stöd. I detta scenario förväntas en köprespons som på sikt bör leda till ett test av all time highs.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 90kr. Målkurs sätts till 109.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 94kr följt av vidare nedgång genom tidigare swing botten, vid 90kr, finns närmaste stöd runt 81kr.

SEB A
Entré köp 94kr Ticker SEB A
Målkurs 109.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 90kr P/E 19.4
Senaste 97.50kr Direkt avk. 5.4%

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigandejämviktsvärdet i form 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SEB A.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto