Home > Analys: Ny säljsignal i Apple

Analys: Ny säljsignal i Apple

Apple Inc., i vardagslag benämnt Apple, är ett amerikanskt dator- och hemelektronikföretag grundat 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald G. Wayne. Företaget har cirka 46 600 anställda och omsatte 2009 runt 65 miljarder dollar. Företaget var den 1 juni 2011 värt 321,81 miljarder dollar, vilket gjorde företaget till världens dyraste företag. Den 20 september 2011 gick Apple om ExxonMobil i aktievärde och var därmed världens högst värderade företag. Apple var en av de tidigaste tillverkarna av persondatorer och var bland annat först med att serietillverka datorer med grafiskt användargränssnitt och datormus. Under 1980-talet hårdnade konkurrensen och Apples marknadsandel krympte. Produkterna är kända för sin användarvänlighet, påkostade och eleganta design där även baksidan designats väl

Aktien handlas under det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 420 och 470 $. Stöd finns vid 360 samt 317 $.

Apple aktien tillhör en av de stora förlorarna på börsen det senaste halvåret, speciellt med tanke på Nasdaq börsen där Apple handlas bottnade då Apple visade en större topp. Den fallande trenden bröts i mitten på mars månad vilket i normalfallet ger signaler om en återhämtning. Aktien lyckades inte behålla det positiva momentumet mer än ett par dagar vilket är ett tydligt svaghetstecken. Stödet vid 420 $ bröts kort därefter vilket ger signaler om en nedgång mot åtminstone 370 $.

Vi har tidigare varnat att nedgången varit för kraftfull för att kunna hoppas på något mer än en motrekyl på kursfallet, och den senaste tiden kursfall efter brottet av nedtrenden stödjer detta scenario. Så länge som sekvensen av fallande toppar och bottnar är intakt finns det ingen anledning att hoppas på en större upprekyl. Vi har siktet inställt på en nedgång till prisobjektivet i den mindre huvudskuldra formationen vid 370 $.

Aktien handlas på Nasdaq börsen, under symbol AAPL

Har man funderingar på att köpa aktien bör man avvakta då aktien nyligen bekräftat det negativa sentimentet och eventuella motrekyler sannolikt är små hack i den långsiktigt fallande trenden.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto