Home > Analys: Ny säljsignal i Trelleborg.

Analys: Ny säljsignal i Trelleborg.

Trelleborg aktien har utlöst en ny säljsignal genom ett brott av stödet runt 174kr. Detta öppnar upp för ett test av följande avstämnings nivåer vid 150, 140 samt 127kr.

Trelleborg aktien uppvisade under juli månad svaghet genom ett brott nedåt från en längre tids sidledes rörelse mellan 183 och 215kr. Detta är en signifikant negativ utveckling då aktien för första gången på fyra år brutit genom en tidigare lågpunkt. I slutet av september misslyckades aktien att ta tillbaka förlorad mark vilket bekräftar den underliggande svagheten.

I början av oktober uppvisades förnyad svaghet genom passering av stödet vid 174kr vilket ökar oddsen att aktien påbörjat en större korrigering.

Minsta motståndets har tydligt skiftat till fallande vilket innebär att vi siktar in oss på att sälja upprekyler framöver. Vi ser ett sådant läge uppenbara sig vid ett återtest av 174kr underifrån som omvandlats till ett motstånd. Nödutgången i detta scenario placeras förslagsvis vid en veckostängning över 182kr. Målkurs sätts konservativt till 141kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet MA 40 veckor.

Electrolux B
Entré sälj 170-174kr Ticker TREL B
Målkurs 141kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 182kr P/E 16.1
Senaste 159.45kr Direkt avk. 2.8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto