Home > Analys: Ny säljsignal utlöst i Ericsson B.

Analys: Ny säljsignal utlöst i Ericsson B.

Ericsson B aktien utlöste en ny säljsignal förra veckan när aktien stängde under stödet vid 60.50kr inom den fallande huvudtrenden. Vi rekommenderar en blankning vid motreaktion upp mot 60.50kr.

Ericsson B tillhör en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen och har efter ett brott av den långsiktigt stigande huvudtrenden i mitten av april utvecklats mycket svagt. Aktien handlas i en fallande trend i alla tidsperspektiv. Aktien utlöste en ny säljsignal förra veckan i samband med ett brott av stödet runt 60.50kr från ett mindre konsolideringsintervall på nedsidan. Närmaste avstämningsnivå i form av stöd finns vid 57 följt av 50kr.

Skulle aktien återtesta utbrottsnivån vid 60.50kr som omvandlats till ett motstånd uppstår ett fördelaktigt läge att göra sig av med långsiktiga innehav samt inleda en blankningsposition ned mot 57 följt av 50kr. En stoploss placeras i detta fall vid en stängning ovanför 62kr.

För att aktien skall bli intressant för en köpposition krävs att aktien noterar en ny swing högsta d.v.s. passerar 68kr på ovansidan följt av vidare uppgång genom motståndet runt 70kr. Denna utveckling anses i dagsläget som osannolik speciellt med hänsyn till den extraordinära svaghet aktien uppvisat gentemot börsen som helhet.

ERICSSON
Entré sälj 60.50kr Ticker ERIC B
Målkurs 50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 62kr P/E 14
Senaste 58.80kr Direkt avk. 6.3%

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är starkt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto