Home > Analys: Ny säljsignal utlöst i Volvo B.

Analys: Ny säljsignal utlöst i Volvo B.

Volvo B aktien har utlöst en ny säljsignal genom att punktera stödet runt 132kr. Vi ser återigen en ny blankningsmöjlighet vid ett test underifrån, mot 120 följt av 110kr.

Volvo B aktien är en långsiktigt svag aktie då aktien återigen handlas under topparna från 2007.

Vi har tidigare se analys 22 oktober, haft en negativ inställning till aktien och rekommenderade en blankning vid ett test underifrån av 141kr. Med facit i hand nåde aktien som högst 140.60kr innan det var dags att falla kraftigt och nå vår målkurs på 121kr förra veckan.

Aktien har med det fortsatta kursfallet punkterat stödet vid 132kr vilket återigen skapar ett blankningsläge vid test underifrån, inom intervallet 130 – 132kr. En stop-loss placeras förslagsvis vid en veckostängning ovanför 135kr.

Börsen som helhet fortsätter att utvecklas svagt vilket är ett gynnsamt klimat för blankningar… med några undantag såsom H&M och Autoliv som ser pigga ut. På nedsidan har Volvo aktien ett starkt stöd vid 120kr. Forceras detta öppnas det upp för vidare nedgång mot 110 följt av 100kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är fallande.

Volvo B
Entré sälj 130-132kr Ticker VOLV B
Målkurs 120kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 135 P/E 9.2
Senaste 123.45kr Direkt avk. 3.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.