Home > Analys: Ny toppnotering för Nordea.

Analys: Ny toppnotering för Nordea.

Nordea aktien har i samband med en bättre än förväntad delårsrapport tagit sig upp på all time highs. I uppgångsfasen har ett större gap bildats vilket indikerar betydligt högre kurser så länge som detta står öppet.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har nyligen forcerat en längre tids kraftansamlingsfas mellan 85 och 100 kr på ovansidan under ökad omsättning. Detta indikerar att köparna tagit över taktpinnen och minsta motståndets lag är tveklöst på ovansidan då aktien i samband med nya högsta noteringar saknar det naturliga utbudet av säljare till breakeven kurser. Triggern till kursrusningen under januari var ett bättre delårsresultat än förväntat, rörelseresultat på 1.157 miljoner euro för det fjärde kvartalet mot väntade 1.113 miljoner euro. .

På kort sikt är aktien kraftigt överköpt då avståndet till det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200, är på en historiskt sträckt nivå. Trots aktien överköpthet har aktien låst sig fast vid dessa toppnoteringar vilket indikerar en underliggande styrka och ökar sannolikheten att gapet som bildades i uppgången är ett så kallat breakaway gap vilket indikerar högre kurser framöver.

Vi rekommenderar ett köp i övre delen av det tidigare handelsintervallet mellan 106 och 110 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 105 kr. Målkurs sätts konservativt till 120 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 110 kr. Stöd vid 106 följt av 97 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto