Home > Analys: Nytt köpläge inom kort i NeuroVive Pharmaceutical.

Analys: Nytt köpläge inom kort i NeuroVive Pharmaceutical.

NeuroVive Pharmaceutical bröt under tisdagen motståndet vid 53 kr, vilket utlöste ett rejält köptryck som tog aktien upp för en lokal topp runt 65.60 kr där en vändnings-candlestick bildades. Eventuell rekyl ned för ett återtest av motståndet som omvandlats till ett stöd vid 52.70 kr, utgör en fördelaktig ingångsnivå i aktien.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Vi har tidigare haft en positiv inställning till NeuroVive Pharmaceutical då aktiens överköpthet i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet MA-200 justerats, samtidigt som aktien visat en kraftfull motreaktion uppåt vid ett test av MA-200.

Ett snävt handelsintervall mellan 49 och 52.70 kr bildades efter MA-200 framgångsrikt testats, där vi såg god potential för en köpposition vid en forcering av 53 kr, se analys 6 nov.

Aktien testade först nedåt från detta intervall, där MA-200 återigen utsattes för rejäla test men där köpare till slut stod som vinnare.  Aktien steg därefter kraftigt och utlöste vår köpnivå och nådde målkursen dagen efter.

Under onsdagen nådde aktien som högst 65.55 kr för att stänga på 58.75 kr under kraftigt ökad omsättning, vilket ger negativa signaler då en shooting star candlestick bildats. Aktien har stigit tillräckligt för att locka in säljare, vilket kortsiktigt bör leda till en rekyl på den senaste veckans kraftfulla uppgång.

På nedsidan har det tidigare motståndet runt 52.70 kr omvandlats till ett kraftfullt stöd vilket utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. En stoploss placeras förslagsvis under 51 kr. Målkurs sätts konservativt till 64.50 kr.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför 52.70 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 52.70 kr. Motstånd finns vid 65.55 följt av 70 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NVP.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto