Home > Analys: Nytt utbrottsförsök i Proffice B.

Analys: Nytt utbrottsförsök i Proffice B.

Proffice B har bildat en bottenformation i form av en omvänd huvudskuldra efter ett framgångsrikt test av en tidigare lågpunkt. Forceras 19.50 kr utlöses en ny köpsignal med ett prisobjektiv på 22.50 kr.

Proffice B har varit en riktig underpresterare på börsen sedan mitten av juli 2012 då aktien toppade ur på 28.40 kr. Svagheten blev allt tydligare då aktien i september bröt igenom jämviktsvärdet i form av MA-200 och har därefter inte lyckats med en bestående notering därovan, vilket sållat bort aktien som en lämplig långsiktig placering.

Detta har de senaste månaderna förändrats rejält då aktien bildat en bottenformation i form av en upp och nedvänd huvudskuldra formation samtidigt som aktien förra fredagen visade en bullish engulfing liknande candlestick formation.

Den 5 dec forcerade aktien nacklinjen vid 19.10 kr som inte ledde till ett bestående köpintresse, detta tolkas vanligtvis som en falsk köpsignal då aktien föll tillbaka, betydligt under utbrottsnivån.

Den negativa bilden har därefter minskats då aktien förra fredagens täckte hela torsdagens handelsområde under ökad omsättning och en stängning i närheten av dagshögsta, detta kan tolkas som en bullish candlestick formation.

Forceras 19.50 kr utlöses en ny köpsignal som bör leda till en bättre respons på ovansidan med tanke på hur initialt starkt marknaden reagerade efter den falska köpsignalen i början av december.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott vid 19.50 – 19.70 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 18.08 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den positiva tekniska bilden. Målkurs sätts konservativt till 21.60 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste stöd finns vid 18.10 följt av 17.80 kr. Motstånd finns vid 19.50 följt av 22.10 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PROE B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto