Home > Analys: Obeslutsamhet i Astra Zeneca…

Analys: Obeslutsamhet i Astra Zeneca…

Astra Zeneca har efter en forcering av toppen från 2001-2002 inte visat den förväntade köpresponsen, vilket ökar sannolikheten att en toppformation är under bildande. Vi avvaktar ett brott av konsolideringsintervallet 520- 566 kr för att ge vägledning om nästa rörelse.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Astra Zeneca utlöste en köpsignal i november när aktien passerade toppen från 2001- 2002 runt 540 kr. Då aktien inte hade några naturliga vinsthemtagningsnivåer att navigera efter i samband med all time highs fanns det goda förutsättningar för en bestående och en trendande rörelse.

Med facit i hand har aktien inte visat den förväntade köpresponsen då aktien toppade ur redan på 560 kr, för att därefter handlas under 540 kr nivån, som borde varit ett starkt stöd. Detta tolkas som svaghetstecken vilket ökat chansen att den sidåtgående utvecklingen från november är början av en omslagsformation inför ett trendskifte.

Så länge som aktien handlas ovanför det MA 200 som är stadigt stigande är den långsiktiga trenden fortfarande intakt och det är först vid ett brott av 520 kr följt av en forcering av MA 200 som man bör kliva av långsiktiga innehav.

Bryts intervalltaket runt 566 kr är det en positiv utveckling men med tanke på köpresponsen vid förra utbrottet förväntas ingen betydande köprusch.

Så länge som aktien håller sig ovanför 520 har vi en positiv grundinställning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste motstånd finns runt 566 kr. Stöd finns vid 520 följt av 505 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AZN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto