Home > Analys: Ökad risk för kursfall i Nordea…

Analys: Ökad risk för kursfall i Nordea…

Nordea aktiens sekvens av fallande toppar runt det avgörande stödet vid 94 kr ger illavarslande tecken… framförallt med tanke på att aktien visat relativ svaghet i jämförelse med index. Bryts 94 kr finns det goda förutsättningar för en nedgång mot 80 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har sedan bildandet av en större dubbeltoppformation visat svaghet. Under augusti utlöstes en säljsignal vilket efter en lyckosamt återtest (för blankarna) månaden därpå bekräftade en trendvändning på medel lång sikt. Aktien handlas nu i en kortsiktigt fallande trendkanal inom den långsiktigt stigande huvudtrenden.

Sedan september har aktien funnit stöd vid den stigande trendlinjen men har bildat en sekvens av fallande toppar, där varje test resulterat i ett succesivt avtagande köpintresse. Detta är ett illavarslande tecken som sannolikt leder till ett brott av stödet runt 94 kr. Forceras 94 kr utlöses en säljsignal som har goda möjligheter till en intensiv nedgång mot 80 kr i första hand.

Skulle aktien visa styrka genom att etablera sig ovanför 99 kr krävs vidare uppgång och en stängning över 102 kr för att ett negativt scenario skall slås sönder.

Vi ser en möjlighet till en kortsiktig blankning och rekommenderar en triggernivå på 93.40 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis ovanför 97 kr. Målkurs sätts konservativt till 80 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 96, 99 samt 101 kr. Stöd runt 80 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto