Home > Analys: Oklar tendens i Orexo…

Analys: Oklar tendens i Orexo…

Orexo aktien har de senaste månaderna fluktuerat kraftigt inom en potentiell bottenformation. Så länge som aktien handlas under motståndet mellan 74- 76.50 kr är tendensen oregelbunden.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Orexo aktien har varit en av de större förlorarna på Stockholmsbörsen efter ett dramatiskt kursfall i början av året. Detta förhållande håller på att förändras då aktien forcerat tidigare swing topp samtidigt som volym mönster ändrats till positivt. Aktien håller dessutom på att bilda en potentiell bottenformation i form av en huvudskuldra vilket ger goda förutsättningar för en större återhämtning.

På ovansidan respekterar aktien motståndet runt 74 kr och så länge som aktien handlas därunder är prognosen oklar. Stödnivåer på nedsidan finns vid 61 följt av 51.50 kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och agerar på ett utbrott genom 74 kr efter att aktien först forcerat 77 kr nivån på ovansidan. En stoploss i detta scenario placeras förslagsvis under 70 kr. Målkurs sätts till prisobjektivet i bottenformationen på 108 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORX.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto