Home > Analys: OMXS30 blanka på uppgången

Analys: OMXS30 blanka på uppgången

OMXS30 har tidigare givit säljsignaler och ligger nu i nedåtgående trender. Vi fortsätter att rekommendera att man använder uppåtrekyler till att gå kort.

OMXS30, som i skrivande stund ligger på 1 040,9, har nu slagit upp en hel del från lägsta nivån i måndags på 1 004,6. Vi skrev i vår analys av OMXS30 den 23 april att det kunde vara dags för lite vinsthemtagningar på de eventuella positioner för nedgång som man då hade.

Vi har nämligen tidigare rekommenderat som genomgående tema att man skulle blanka på uppgångar. Se till exempel i vår analys av OMXS30 den 18 april.

Samtidigt har aktiemarknaden kommit in i en betydligt mer volatil marknadsfas där vi kan förvänta oss stora kast både uppåt och nedåt.

Agerar man med kortsiktiga strategier kan det också vara idé att ta hem vinsten då och då på korta positioner för att kunna gå kort igen på uppåtrekyler. Det var bland annat därför som vi rekommenderade att ta hem vinst på korta positioner den 23 april.

Nu är läget snarare att vi kommit upp en hel del och OMXS30 börjar nu komma in i ett lite starkare motståndsområde. Stochastic-indikatorn är också relativt överköpt.

Redan här vid ca 1 045 börjar det ta emot. Sedan har vi flera motstånd vid ca 1 050, ca 1 055 och 1 060 som kan vara relativt svårforcerade.

Rekommendationen blir därför som tidigare att använda uppåtrekylen till att gå kort i OMXS30. Sikta på nedgångar till minst 990-1 020 området. Stop loss om OMXS30 stänger över 1 060, 1 064 eller 1 090 allt efter var och ens riskprofil.

Flytta emellertid alltid ner er stop loss allteftersom positionen visar vinst.

Då vi kan fortsätta att förvänta oss tvära och stora kast både uppåt och nedåt kan det också framöver vara en god idé att ta hem vinsten då och då på korta positioner. Sedan kan man gå kort igen på uppåtrekyler.

OMXS30 (60 minuters diagram)
OMXS30 (60 minuters diagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.