Home > Analys: OMXS30 i uppåtriktad sommarbörs

Analys: OMXS30 i uppåtriktad sommarbörs

Analys OMXS30: Index har tidigare fått köpsignaler när indexet gick över motstånden vid 1 004 och 1 016. Vi siktar på att OMXS30 under sommaren ska upp och testa motståndsnivåerna kring 1 050-1 055 och troligen också det kring ca 1 071. OMSX30 ligger i skrivande stund på 1 023,29.

Risken är emellertid överhängande att detta bara är ett sommarrally som hastigt kan ta slut i augusti-september. Var därför gärna försiktig och ta relativt små positioner om ni köper för uppgång.

Rapportperioden drar också igång på allvar nästa vecka. Mönstret de senaste kvartalen har varit att rapportperioder är bra för börsklimatet. Detta på grund av att fokuset då försvinner från de markroekonomiska bekymren världen över.

Företagen har trots allt klarat krisen relativt bra hittills. Efter rapportperioden faller sedan börsen när krisrapporterna från skuldkrisländerna börjar dominerar mediaflödet igen.

Nu finns det dock risk för att det besvärliga makroklimatet har hunnit i kapp företagen med sämre delårsrapporter som följd.

En motverkande kraft är emellertid SKF:s vinstvarning som gjort att förväntningarna på delårsresultaten ställts ner betydligt. Det ska nu mycket mer till för att delårsrapporterna ska överraska negativt.

Bolagsrapporterna kommer visserligen ändå givetvis ge stort genomslag på enskilda aktier. Men generellt sett så är nog risken större för börsnedgångar efter rapportperiodens slut.

OMXS30 har den senaste veckan haft en lätt dragning nedåt. Detta kan ses som en konsolidering eller vinsthemtagningsfas efter den starka uppgången under juni månad.

Vi skrev i vår analys av OMXS30 den 4 juli att börsen då var känslig för nedåtriktade rekyler inom den uppåtgående trenden. OMXS30 har nu gjort en rekyl ned till det stödområdet kring 1 016. Skulle denna stödområde inte hålla så kan OMXS30 också hitta stöd vid ca 1 004.

Både den långa och den kort trenden för OMXS30 är förnärvarande uppåtriktade.

Stochastic-indikatorn har kommit ner i ett något neutralare område efter att förra veckan visat på att OMSX30 varit överköpt.

Sammanfattning av analys OMXS30

Vi fortsätter att rekommendera försiktiga köp för uppgång på eventuella nedåtrekyler. Sikta på uppgångar till 1 050-1 070. Stop loss om OMXS30 stänger under 990.

Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Analys OMXS30
OMXS30 (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.