Home > Analys: OMXS30 index vid vägskäl…

Analys: OMXS30 index vid vägskäl…

OMXS30 index handlas inom en sekvens av fallande toppar där index står inför ett avgörande i form av ett tredje test av stödet i den långsiktiga upptrenden. Närmaste stöd finns vid 1396, 1387, 1369 samt 1280.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

OMXS30 index har efter en dubbeltopp under april månad handlats ned till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 där index efter en marginell forcering snabbt återfann köpkraften. Index har därefter inte lyckats forcera maj toppen vilket åtföljts av en kraftig forcering av MA 200 vilket är ett tydligt svaghetstecken. I kursdiagrammet handlas index inom en fallande megafon formation där stöd funnits vid trendlinjen som sammanbinder bottnarna och motstånd vid trendlinjen som sammanbinder topparna.

I slutet av september visade index på en större motreaktion vid den långsiktiga upptrenden vilket är av avgörande betydelse för den kortsiktiga utvecklingen då index står inför ett tredje test, sannolikt redan nu på måndag.

Forceras 1396, följt av 1387 på nedsidan finns det fortfarande möjlighet till en dubbelbotten vilket kräver en stängning ovanför 1369 efter ett initialt test. I ett mer negativt scenario kan index falla ned till 1280 i en panikliknande utförsäljning som innebär att index når ett extremt översålt värde i närheten av dubbla stödnivåer. Detta skulle kortsiktigt utgöra ett fördelaktigt köpläge.

Finner index stöd mellan 1396 – 1387 är detta ett positivt tecken…men index måste vidare uppåt och forcera 1475, följt av 1500 på ovansidan för att ge begynnande tecken på trendvändning. I detta scenario finns motstånd vid 1550 samt MA 200 runt 1570.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto