Home > Analys: OMXS30 nya säljsignaler.

Analys: OMXS30 nya säljsignaler.

OMXS30 ligger i en tydligt nedåtriktad trend och har fått nya säljsignaler. Vi siktar på att OMXS30 ska gå ner till minst 927-950. Vi fortsätter också att rekommendera blankning av OMXS30 på eventuella uppåtrekyler.

OMXS30 ligger i en stark och tydlig nedåtgående trend. OMXS30 har också fått ett stort antal säljsignaler sedan toppen på 1 127 den 16 mars. Den senaste säljsignalen fick indexet när det i onsdags stängde under stödet vid 993.

Dagen dessförinnan hade OMXS30 dessutom fått en säljsignal när stödet vid 1 004 passerades. OMXS30 ligger nu i skrivande stund på 962,67.

Vi har tidigare siktat på en nedgång ner till minst 927-950, se vår till exempel vår analys av OMXS30 den 14 maj, och det fortsätter vi att göra.

Vi har i och för sig ett lite stöd här vid ca 967. Stödet kommer från en lite spekulativt dragen nedåtgående trendlinje och från en lite mindre viktig horisontell stödnivå. Vi får se om OMXS30 stänger över det lilla stödet i dag eller inte. Risken är dock stor att det stödet i så fall bara ger en tillfällig paus i nedgången.

Den långa trenden på OMXS30, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är liksom den kortare trenden nedåtriktad.

Stochastic-indikatorn är nere på låga nivåer och visar att OMXS30 är översålt. Ett index, eller en aktie, kan emellertid vara översålt en längre tid om de kommit in i en stark trend. Se till exempel i vår analys av Ratos den 16 maj. Så detta är ingen köpsignal i sig själv.

Vi fortsätter därför att rekommendera att man blankar OMXS30 på eventuella uppåtriktade rekyler. Sikta på en nedgång till minst 927-950. Stop loss om OMXS30 stänger över 1 004.

Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visa vinst.

OMXS30 (Dagsdiagram)
OMXS30 (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.