Home > Analys: OMXS30 under stödnivå. Säljsignal på gång?

Analys: OMXS30 under stödnivå. Säljsignal på gång?

OMXS30, som i skrivande stund ligger på 1 089,78, befinner sig alltså för närvarande strax under stödnivån på 1094 som jag skrev om i analysen av OMXS30 den 18 september. Här kan det skapas intressanta köplägen om indexet stänger över stödet. Då kan man återigen sikta på uppgångar till motstånden vid 1119-1128.

Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalkurvan, är fortfarande uppåtriktade. Stochastic-indikatorn har däremot varit uppe på höga nivåer och nu vänt nedåt. Denna säljindikation innebär ingen klar säljsignal, men det skulle förstärka signalvärdet i eventuella säljsignaler man får i själva indexdiagrammet.

En säljsignal skulle OMXS30 också få om det stänger under stödet vid ca 1 094. Då gäller det att vara lite försiktigare. Särskilt med tanke på att börserna nu riskerar att komma in i en mer volatilmarknadsfas. Se också dagens analys av Nasdaq Composite som fått en säljsignal.

Skulle OMXS30 stänga under stödet vid ca 1094 under en relativt låg handelsvolym kan indexet i och för sig hitta stödnivåer redan vid ca 1070-1080. Skulle däremot handelsvolymerna tillta under nedgången och exempelvis överstiga 12-13 miljarder kronor blir läget allvarligare.

Risken är i så fall stor att OMXS30 har toppat av för den här gången och att nedsidan därmed kan vara betydande. Marknaden risker då också att bli betydligt mer volatil. Därför är för närvarande stop loss bevakningen av eventuella uppgångspositioner extra viktigt.

Att ta position
Handla OMXS30 för uppgång med tex. BNP Paribas MINILONG OMX BP3
Handla OMXS30 för nedgång med tex. BNP Paribas MINISHORT OMX BP3
Analys OMXS30
OMXS30 (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.