Home > Analys: OMXS30 vid viktig stödnivå

Analys: OMXS30 vid viktig stödnivå

OMXS30 har fått ett flertal säljsignaler och ligger i nedåtgående trender. Däremot har OMXS30 idag närmat sig en stark stödnivå vid ca 993. Kortsiktiga placerare bör därför starkt överväga vinsthemtagning på sina blankningar.

OMXS30 ska dock troligen med tiden ner till minst 950-927, så är man inte kortsiktig så föreslår vi att man ligger kvar med sina blankningar.

Börsen har sedan i början av mars fått ett antal säljsignaler. Vi har i våra tidigare analyser de senaste två månaderna rekommenderat att man ska sälja och blanka OMXS30 på eventuella uppgångar. Se till exempel vår analys av OMXS30 den 4 maj.

Idag får OMXS30 ytterliggare en säljsignal om indexet stänger under 1 004. OMXS30 ligger i skrivande stund på 996,22.

Både den långa samt den korta trenden är nedåtriktade sedan drygt en månad tillbaka.

Stochastic-indikatorn visar att OMXS30 är på väg att bli översålt. Detta är dock inget som man ska ta som en köpsignal. OMXS30 kan nämligen forsätta att vara översålt en längre tid om indexet kommit in en stark trend.

Däremot har nu OMXS30 kommit ner i närheten av en relativt stark stödnivå som ligger vid ca 993. Här vi ca 993 har OMXS30 både en vanlig horisontell stödnivå samt ett stöd från 200 dagars medeltalskurvan som ligger alldeles där.

Vi rekommenderar därför den aktive placeraren att starkt överväga att ta hem sina vinster på korta positioner. Eller i alla fall delar av sina positioner.

Aktiemarknaden har kommit in i en mycket volatil marknadsfas och OMXS30 kan därför lätt göra en uppåtrekyl från denna stödnivå. Den aktive placeraren kan då göra nya blankningar på dessa eventuella uppåtrekyler.

Vi rekommenderar däremot för den som inte agarar så kortsiktigt att ligga kvar med positioner för nedgång. Risken/möjligheten för nya nedgångar efter eventuella uppåtrekyler är nämligen överhängade. Troligtvis ska OMXS30 ned till minst 950-927.

Att ta position
Handla OMXS30 för uppgång med tex. Citi First LONGOMX BI CIT*
Handla OMXS30 för nedgång med tex. Citi First SHORTOMX AF CIT*
OMXS30 (Dagsdiagram)
OMXS30 (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.