Home > Analys: Opcon, den kommande rekylen har avgörande betydelse för den långsiktiga utvecklingen.

Analys: Opcon, den kommande rekylen har avgörande betydelse för den långsiktiga utvecklingen.

Opcon aktien har med de senaste veckornas kursuppgång passerat historiska motstånd vilket ger goda förutsättningar för en bestående vändning… om det inte vore för en vändnings-candlestick under torsdagens handel.  

Opcon aktien har haft en fantastisk utveckling på börsen under september månad med en uppgång på runt 100 %. Uppgången tog fart när ett mindre motstånd runt 50 öre passerades vilket ledde till en vertikal rörelse där aktien nådde som högst 94 öre under torsdagen. Aktien stängde på 77 öre, vilket är betydligt från dagshögsta och indikerar att säljare infunnit sig. Detta skapar också en vändningscandlestick i form av en shooting star vilket ger negativa signaler.

På lång sikt har aktien lyckats att ta sig förbi historiska motstånd runt 71 öre, vilket ger positiva signaler.

På grund av att aktien på kort sikt indikerar vinsthemtagning samtidigt som på lång sikt indikeras ett större trendskifte är den kommande utvecklingen svår att förutsäga.

Så länge som aktien håller det viktiga stödområdet runt 71 öre har vi en positiv grundinställning.

Skulle aktien bryta stödet indikeras behovet av en större rekyl alternativt en kraftansamlingsfas i form av en sidåtgående till svagt nedåt rörelse för ett rebalansera sentimentet inför framtida kursuppgångar. Skulle aktien mot förmodan återigen stiga utgör 94 öre ett kraftigt motstånd på ovansidan.

Aktien handlas över det svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 71 öre. Närmaste motstånd finns vid 94 öre.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol OPCO.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto