Home > Analys: Optimalt köpläge vid medelvärde i Elekta

Analys: Optimalt köpläge vid medelvärde i Elekta

Elekta AB är ett svenskt företag som främst tillverkar strålkniven Leksell Gamma Knife för behandling av tumörer. Företaget är grundat av neurokirurgen Lars Leksell och sprunget ur hans och fysikern Börje Larssons arbete med att behandla hjärntumörer med hjälp av gammastrålning.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande har nyligen vänt uppåt. Närmaste stöd finns vid 94.70  samt 90 kr. Motstånd vid 105 kr.

Elekta handlas i en stigande trend sedan 2009. Aktien gått från drygt 18 kr till som högst 105.30 kr. Uppgången har varit sund då aktien haft rekyler efter kursuppgång för att på så sätt rebalansera sentimentet i aktien.  Aktier där sentimentet inte justerats på grund av en längre tids uppgång slutar ofta med en större sättning.

För närvarande handlas aktien i en större konsolidering mellan 90 till 105 kr, vilket sannolikt är en kraftansamlingfas inför vidare uppgångar. Det som stärker scenariot är den potentiella huvudskuldra formation som utgör konsolideringen.

Vi d ett flertal tillfällen har aktien funnit stöd vid det långsiktigt stigande medelvärdet.  Skulle aktien fortsätta nedåt mot 95 kr nivån uppstår en fördelaktig ingångsnivå för vidare uppgångar i aktien. Skulle aktien bryta 105 kr nivån utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 120 kr.

Vi har en positiv inställning till aktien och så länge som aktien handlas ovanför det starka stödet vid 90 kr ser det ljust ut för vidare uppgång.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto