Home > Analys: Oregelbunden tendens i Swedish Match.

Analys: Oregelbunden tendens i Swedish Match.

Swedish Match har efter en utlöst säljsignal under november uppvisat en oregelbunden tendens. Vi avvaktar en forcering av 297kr på ovansidan alternativt ett genombrott av 277kr för att utröna den fortsatta färdriktningen.

Swedish match aktien handlas inom ett långsiktigt svagt stigande konsolideringsområde där aktien navigerar efter begränsningslinjerna inom en stigande trendkanal. Aktien har efter upprepade försök att etablera sig ovanför 310kr brutit ned genom det horisontella stödet vid 297kr, vilket utlöst en säljsignal inom konsolideringen.

Nedgången har likt tidigare säljsignaler ebbat ut runt stödet vid kanalgolvet vid 277kr.

För närvarande är tendensen oregelbunden då aktien funnit stöd vid kanalgolvet samtidigt som motståndet vid 297kr på ovansidan respekterats, vilket gör att vi får avvakta ett utbrott från detta intervall för att signalera den fortsatta färdriktningen. En stängning ovanför 297kr öppnar upp för ett test av tidigare toppnotering medan en stängning under 277kr öppnar upp för nedgång mot 270 följt av 250kr.

För den snabbfotade aktören kan vidare test av 277 alt 297kr skapa en kortsiktig handelsmöjlighet framförallt vid ett återtest om dessa nivåer visar på en avvisning. Då risk reward för en swing trade inte är gynnsam ber vi att få återkomma tills läget klarnar.

Swedish Match
Ticker SWMA
Marknad OMXS Large Cap
P/E 10.1
Senaste 277.20kr Direkt avk. 5.8%

Aktien handlas vid det svagt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

Veckodiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto