Home > Analys: Oregelbunden trend i Fingerprint Cards B!

Analys: Oregelbunden trend i Fingerprint Cards B!

Fingerprint Cards B har bildat en sekvens av fallande toppar efter att ha vänt nedåt tidigare än beräknat, vilket öppnar upp för ett test av lågpunkten från augusti vid 93kr i första hand.

Fingerprint Cards B nådde en toppnotering på 136.50kr i december 2015 och en botten på 62.50kr i februari. Aktien har därefter handlas inom ett väl definierat handelsintervall där 75.75kr varit ett stöd på nedsidan och 118.20kr ett motstånd på ovansidan. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är trenden oklar och en placering skall i första hand vara av kortsiktig karaktär tills ett utbrott blir bekräftat genom en stängning utanför intervallet på veckobasis.

Vi har tidigare varit positivt inställda till aktien och rekommenderade ett köp efter att aktien uppvisat en ”hammer” på veckobasis vid intervallbotten.

Med facit i hand missade aktien målkursen på ovansidan med drygt 2kr och vände nedåt innan det naturliga motståndet vid intervalltaket, vilket är ett svaghetstecken. Tekniskt sett har svagheten bekräftats genom att aktien bildat en sekvens av fallande toppar och bottnar.

Närmaste avstämningsnivå av dignitet utgörs av augusti botten runt 93kr vilket bör leda till en motreaktion. Passeras detta stöd finns nästa nivå vid 85kr följt av intervallbotten runt 75kr.

På ovansidan finns motstånd vid 104 följt av 112.30kr. Passeras det sistnämnda är detta ett styrketecken som öppnar upp för ett test av motståndet vid intervalltaket, vilket kan leda till ett utbrott på ovansidan.

Fingerprint Cards
Ticker FING B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 18.3
Senaste 100.50kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas ovanför det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FING B.

Dagsdiagram

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.