Home > Analys: Orexo laddar för köpsignal!

Analys: Orexo laddar för köpsignal!

Orexo aktiens små fluktuationer i närheten av motståndet runt 63.75 kr, efter att ha avvisat kanalbotten på ett kraftfullt sätt, ger goda förutsättningar för ett utbrott på ovansidan. En stängning ovanför 64 kr bekräftar ett utbrott.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Vi har tidigare haft en positiv inställning till Orexo då aktien visat begynnande tecken på en trendförändring i samband med en explosiv motreaktion efter ett flertal test av kanalbotten.

Efter en lågpunkt på 42 kr den 15 september steg aktien kraftigt den 18 september och under betydligt ökad omsättning. I uppgången passerade aktien motståndet vid 50 följt av 54 kr, som därefter omvandlats till stöd. Stödet vid 54 kr testades veckan därpå och avvisades då en ”hammer candlestick” bildades. Aktien har därmed bekräftat en övergång till en sekvens av stigande bottnar, en passering av 66 kr bekräftar även sekvensen av stigande toppar.

De små pendlingar aktien uppvisat de senaste veckorna indikerar en kraftansamling inför ett test av motståndet runt 63.75 kr.  En passering på ovansidan utlöser en köpsignal från en mindre huvudskuldra formation. Detta ger i sådana fall förutsättningar för fortsatt uppgång mot 84.50 och stärker tesen om en långsiktig trendvändning.

Skulle aktien visa svaghet genom en stängning under stödet vid 54 kr finns nästa stöd vid 50 kr. Passeras även detta indikeras ett behov an en utökad bottenfas.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott när aktien noteras på 64 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 59 kr. Målkurs sätts konservativt till 84 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 63.75, 77.95 samt 84.75 kr. Närmaste stöd runt 54 följt av 50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORX.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto