Home > Analys: Oriflame Cosmetics är en svag aktie som närmar sig historiska stöd nivåer.

Analys: Oriflame Cosmetics är en svag aktie som närmar sig historiska stöd nivåer.

Oriflame är en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien tappat nästan 70 % från all time highs.  Aktien befinner sig i en starkt fallande trend och närmar sig i rask takt nivåer som startade en kraftig uppgång år 2005.

Oriflame Cosmetics har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 496 kr från april 2010. Aktien har tappat nästan 70 % på börsen och det har inte funnits några skäl att äga aktien under en lång tid. Detta kan komma att ändras då aktien börjar närma sig starka stödnivåer runt 140 kr, från 2004-2005.

Det är vanligtvis en vansklig strategi att försöka pricka en botten, speciellt i aktier där kurs kurvan är starkt fallande. Ofta går det inte att avgöra om man lyckats pricka botten förrän efteråt och även om man skulle lyckas finna botten är det lätt att bli urskakad vid eventuella återtest.

Då aktien är i närheten av historiska botten noteringar är det extra intressant att följa utvecklingen inför en förmodad trend vändning. Ett möjligt bottenscenario är en v-botten där aktien faller handlöst mot 140 kr nivån under kraftig omsättning för att stänga nära dagshögsta följt av högre lägsta kurs. Ett alternativt scenario är bildandet av en bottenformation under ett par månaders tid där man kan agera på ett positivt utbrott.

På kort sikt har aktien gjort ett rejält avstamp från 146 kr nivån men sekvensen av lägre toppar visar att trenden alltjämt är fallande. Vi inväntar tålmodigt en köpsetup och ber att få återkomma i takt med att positiva tecken visas.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
12,7 (14,48) 0,7 (2,77) 5,9 (-41,18) 5,6 (3,83) 8,91 12,59 26,95
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto