Home > Analys: Oriflame Cosmetics bryter uppåt!

Analys: Oriflame Cosmetics bryter uppåt!

Oriflame aktien har efter ett en längre tids bottenformation forcerat motståndet runt 126 kr under kraftigt ökad omsättning och utlöst en stark köpsignal. Vi har siktet inställt på ett test av intervalltoppen runt 148 kr inom kort.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Oriflame Cosmetics har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 496 kr från april 2010. Aktien har tappat drygt 70 % på börsen och det har inte funnits några skäl att äga aktien under en lång tid. Det detta håller successivt på att förändras då aktien under fredagens handel forcerat taket i en bottenformation. Vid genombrottet ökade omsättningen betydligt, vilket kombinerat med en stängning i närheten av dagshögsta, tydligt markerat att köparna hittat tillbaka till aktien.

Vi räknar med ett test av nästa motstånd runt148 kr inom kort. Passeras detta ges tecken på en långsiktig vändning i aktien och nästa anhalt på ovansidan ligger då runt 170 kr. På nedsidan har det tidigare motståndet runt 126 kr omvandlats till ett starkt stöd vid eventuell rekyl framöver.

On Balance Volume indikatorn har med fredagens kraftiga uppgång brutit igenom tidigare topp vilket kombinerat med en kraftig forcering av det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 ger förutsättningar för en bestående vändning uppåt.

Skulle aktien de kommande dagarna visa på en mindre vinsthemtagningsfas ned mot 126-127 kr, utgör detta en mycket fördelaktig ingångsnivå i en förväntad rörelse mot i första hand 148 följt av 170 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 122 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 148 kr.  Stöd runt 126 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto