Home > Analys: Oriflame Cosmetics laddar för utbrott.

Analys: Oriflame Cosmetics laddar för utbrott.

Oriflame aktien har efter ett större kursfall i början av året visat tecken på en vändning uppåt då ett stödområde runt 150 kr från 2005 visat sig hålla. Forceras 170 kr under tilltagande omsättning utlöses en köpsignal.

Oriflame Cosmetics har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 496 kr från april 2010. Aktien har tappat nästan 70 % på börsen och det har inte funnits några skäl att äga aktien under en lång tid. Det finns förutsättningar att detta håller på att förändras då aktien varit nere och framgångsrikt vänt vid stödnivåer som startade en kraftfull uppgång 2005.

Aktien har som lägst noterats i 145 kr och ligger sedan tre månader tillbaka i en svagt stigande trend inom en allt snävare konsolidering strax under nyckel motståndet vid 170 kr.

Denna konsolidering är sannolikt en kraftansamlingsfas för ett genombrott av motståndet runt 170 kr, vilket i sådana fall utlöser en mindre köpsignal inom den långsiktigt fallande trenden. Ett möjligt prisobjektiv från en eventuell köpsignal är skillnaden mellan toppen och botten av det tidigare konsolideringsintervallet, vilket ger en potentiell målkurs på 195 kr.

Vi rekommenderar en bevakning av aktien och ett köp på utbrott, främst för den kortsiktige spekulanten medans den långsiktige investeraren bör avstå då det finns alltför mycket motstånd på ovansidan som m måste forceras för ett trenden långsiktigt skall vända uppåt.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 170 kr.  Stöd finns vid den stigande trenden runt 164 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto