Home > Analys: Oriflame Cosmetics, en potentiell turnaround kandidat.

Analys: Oriflame Cosmetics, en potentiell turnaround kandidat.

Oriflame aktiens kraftfulla nedgång från början av året har stabiliserats runt nivåer som startade en långsiktig uppgång 2005. Det är för tidigt att hoppas på en större vändning i aktien men goda förutsättningar finns för starten av en återhämtning. Bryts 170 kr utlöses en mindre köpsignal.

Oriflame Cosmetics har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 496 kr från april 2010. Aktien har tappat nästan 70 % på börsen och det har inte funnits några skäl att äga aktien under en lång tid. Det finns förutsättningar att detta håller på att förändras då aktien varit nere och testat nivåer som ledde till en större trendvändning 2005.

Aktien har som lägst noterats i 145 kr och ligger sedan två månader tillbaka i en svagt stigande trend inom en konsolidering mellan 145 och 170 kr.  Sedan botten har aktien utvecklats starkare än börsen som helhet, vilket ger goda förutsättningar för en forcering av motståndet runt 170 kr.

Bryts 170 kr nivån utlöses en mindre köpsignal inom den långsiktigt fallande trenden. Ett möjligt prisobjektiv från en eventuell köpsignal är skillnaden mellan toppen och botten av det tidigare konsolideringsintervallet, vilket ger en potentiell målkurs på 195 kr.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott för den kortsiktige spekulanten medans den långsiktige investeraren bör avstå då det finns alltför mycket motstånd på ovansidan som måste forceras för ett trenden långsiktigt skall vända uppåt.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste motstånd finns vid 170 kr.  Stöd finns vid 160 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto