Home > Analys: Oriflame Cosmetics testar MA 200 ovanifrån.

Analys: Oriflame Cosmetics testar MA 200 ovanifrån.

Oriflame Cosmetics har den senaste månaden uppvisat teknisk styrka då aktien forcerat ett konsolideringstak under kraftig ökad omsättning. Aktien är på väg att testa utbrottsnivån ovanifrån vilket utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Oriflame Cosmetics aktien är i slutfasen av en större bottenformation mellan 103 och 148 kr, där aktien handlats sedan augusti 2014. Tidigare har aktien navigerat efter det fallande jämviktsvärdet, MA 200 som utgjort motstånd på ovansidan, detta har nu omvandlats till ett stöd.

Under april månad visade aktien tekniskt sett positiva signaler då aktien forcerade taket i en mindre konsolidering samtidigt som MA 200 forcerades med kraft och under ökad omsättning. Detta indikerar ett positivt sentiment skifte och ökar oddsen betydligt att aktien håller på att bilda en bottenformation. Efter en lokal topp runt 149 kr har aktien utvecklats svagt och aktien börjar närma sig ett starkt stöd runt 126 kr, taket av den tidigare konsolideringen, vilket även sammanfaller med ett test av MA 200 ovanifrån.

Det är sannolikt att aktien visar en positiv motreaktion vid detta stöd och vi rekommenderar ett köp mellan 126-128 kr då potentialen vida överstiger fortsatt kursfall. Nödutgången placeras förslagsvis under 122 kr. Målkurs sätts konservativt till 146 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid 136 följt av 148 kr. Stöd vid 126 följt av 117 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto