Home > Analys: Oriflame Cosmetics vid vägskäl.

Analys: Oriflame Cosmetics vid vägskäl.

Oriflame aktien har accelererat uppåt i kölvattnet av en stark delårsrapport. Aktien närmar sig ett vägskäl i form av ett test av MA-200 underifrån som omvandlats till ett starkt motstånd.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Oriflame Cosmetics har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 496 kr från april 2010. Aktien har tappat nästan 80 % på börsen och det har inte funnits några skäl att äga aktien under en lång tid. Detta förhållande håller sucessivt på att förändras då aktien den senaste tiden visat ett flertal positiva indikationer samtdigt som aktien presenterat en betydligt bättre än förväntad delårsrapport.

Den 20 oktober uppvisade aktien extrem omsättning efter flera dagars kursfall. Aktien stängde betydligt från dagslägsta vilket innebär att köpare stod som segrare denna dag. Detta i sig är inte alltför betydelsefullt, om det inte vore för den extrema omsättning och därmed betydande kapital skifte under dagen. I diagrammet bildades en vändnings candlestick i form av en Doji som indikerar tveksamhet.

Aktien har därefter bildat en högre lågpunkt och kraftfullt brutit igenom det kortsiktiga medelvärdet i kölvattnet på en bättre än förväntad delårsrapport. Aktien befinner sig i en starkt stigande trend på kort sikt där trendlinje stöd vid eventuell rekyl finns runt 130 kr.

På långs sikt har den senaste tidens kursuppgång tagit aktien i närheten av ett avgöran de i form av ett test av det långsiktiga jämviktsvärdet, MA-200 underifrån. Skulle aktien bryta detta indikeras en bestående vändning där nästa nivå på ovansidan är motståndet vid 170 kr.

Huvudscenariot är en mindre motreaktion/kraftansamlingfas runt 150  kr för ett genombrott i ett senare skede.

För er som agerade i enlighet med rekommendation den 3 november finns det anledning att hoppas på en högre kursnivå då volymmönstret indikerat extraordinär styrka i den senaste kursuppgången.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns runt 150 kr.  Stöd finns vid den stigande trenden runt 130 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.