Home > Analys: Oriflame kraftsamlar inför fortsatt resa norrut!

Analys: Oriflame kraftsamlar inför fortsatt resa norrut!

Oriflame har sedan årshögsta vid 380 kronor åkt ordentligt på bakslag. Bolagets aktie har målat upp en negativ bild, som bottnade ut i september. Underliggande positivitet upplevs i nuvarande kraftsamling, och vi är nu på väg att utmana på nytt tungt tekniskt motstånd, vilket pekar på en vidare resa norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en kraftig nedgång sedan årshögsta i mars, handlas nu Oriflame kring samma prisnivå sedan årsskiftet.

Det var med kraftiga tag i slutet av första kvartalet som Oriflame lyckades kliva upp till 380 kronor. Därefter fortsatte en konsolidering inom 340 – 370 kronor, och flertalet tillfällen lyckades inte finna momentum nog för utbrott.

En tydlig botten har nu formats kring 260 kronor, efter stora nedgången sedan sommaren, och aktien handlas nu kring 271 kronor.

Vi tycks uppleva underliggande positiva tongångar, genom att vi sökt oss allt högre upp. Dessutom ser det ut som att vi kommer få ett utmanande av tunga tekniska motståndet vid 280 kronor, vilket pekar på en vidare resa norrut, om vi lyckas få en stängning däröver.

Vi har fortfarande ett negativt volymförhållande, men trots detta har köpstyrka tittat fram allt mer, vilket ytterligare anses vara en positiv pusselbit i kraftsamlingen som nu upplevs.

Ett köpläge ses därmed kring 280 kronor, alternativt en mindre inledande position redan idag.

Målkursen landar på tekniska motståndet vid 315 kronor, varpå ett mindre motstånd kan upplevas redan vid 300 kronor. Om en inledande position tas redan i dagsläget, kan det vara värt att vikta ned kring denna prisnivå.

I ett fall där säljstyrka uppstår på nytt, begränsar vi en sådan nedgång, genom att vi förslagsvis placerar en stop loss redan vid 270 kronor, alternativt 260 kronor om en inledande position tas redan idag.

Den 20 september fick Oriflame en extra knuff från utmanande av tekniska stödet vid 260 kronor, i samband med att Affärsvärlden lyfte fram att aktien ”tappat rejält från årshögsta. För mycket…”.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI.

Analys: Oriflame kraftsamlar inför fortsatt resa norrut!

Oriflame Holding
Entré köp 280.00 kr Ticker ORI
Målkurs 315.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 270.00 kr P/E 18.9
Senaste 271.10 kr Direkt avk. 5.1%
Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.