Home > Analys: Oriflame närmar sig ett köpläge!

Analys: Oriflame närmar sig ett köpläge!

Oriflame föll kraftigt under hösten i samband med den dystra delårsrapporten. En nedgång på hela 35 procent fann äntligen mark kring 220 kronor, som därefter handlats inom ett tydligt handelsintervall. Ett andra utmanande av kanaltaket öppnar nu upp för möjligheten till vidare uppgång i samband med att köpare kliver tillbaka in i bilden.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Oriflame har handlats inom ett tydligt intervall om 220 till runt 254 kronor sedan höstens stora ras på runt 35 procent.

Den dystra delårsrapporten med sämre försäljningssiffror än väntat pressade aktien kraftigt söderut, som lyckades finna mark kring 220 kronor i samband med att man tog allt närmre kliv 200 dagars glidande medelvärde.

Nu utmanar bolagets aktie åter igen kanaltaket, varpå tidigare hög volym uppvisats kring 255 kronor även vid tidigare utbrott i september månad innevarande året.

Ett underliggande positivt momentum har börjats bygga upp i samband med att köpare kliver allt mer tillbaka in i bilden igen, och ett utbrott ur kanaltaket och en etablering däröver kring 256 kronor öppnar upp för vidare uppgång och återhämtning.

Även om vi är en bra bit under tidigare toppnivåer i höstas, så inväntas tydligt motstånd kring 280 kronor, vilket gör att vi lämnar en målkurs på denna prisnivå.

Vi skulle behöva se en stark försäljning under det fjärde kvartalet för att bygga upp ett nytt positivt sentiment utifrån ett längre perspektiv, för att finna mod nog att kliva upp över 280 kronor med råge.

Kanske julhandeln kan inbringa detta sentiment?!?…

På onsdagen bjöd Oriflame in investerare, analytiker och media att delta på Oriflame:s kapitalmarknadsdag torsdagen den 16 februari 2017, och en av frågeställningarna kan komma att vara hur man skall hantera utvecklingen inom Europa efter den dystra delårsrapporten.

Efter tidigare delårsrapport har flera estimat sänkts, däribland ett rörelseresultat på 4,5 och 3.5 procent för 2017 respektive 2018 har lämnats.

Med en underliggande tillväxt, där även Asien fortsätter att utvecklas starkt, är frågan om estimaten är något nedskruvade efter tidigare dystra rapport, eller om det blir i linje med utvecklingen. Kommande delårsrapport kommer åtminstone att bjuda på en del svar kring detta.

Oriflame
Entré köp 256.00 kr Ticker ORI
Målkurs 280.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 248.00 kr P/E 28.2
Senaste 247.90 kr Direkt avk. 1.5%

 

Vid ett utbrott ur kanaltaket skapas en attraktiv ingångsnivå kring 256 kronor, som inom kort framtid beräknas driva momentum upp emot 280 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 248 kronor.

Oriflame noteras för närvarande strax över 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI.

Analys: Oriflame närmar sig ett köpläge!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto